B*stard
B*stard

Eva Laila Hilsen

Eva Laila Hilsen bor og jobber på Fagernes i Valdres, har utdanning fra Statens Kunstakademi, og er medlem i Norske Billedkunstnere, Norske Grafikere, Tegnerforbundet og Landslaget Norske Malere og Oppland Bildende Kunstnere.

Eva Laila Hilsen debuterte 1987 i Bodø Kunstforening med utstillingen Underveis. Hun har siden hatt et 40-talls separatutstillinger i private og offentlige gallerier i inn- og utland, bl.a. Tyrkia/Istanbul, Paris og i Sør-Afrika 2008.


Hun har mottatt en rekke kunstnerstipend, og reisestipend til bl.a. Namibia, Artist in Residence opphold i Paris og Berlin. Hun har utført en rekke utsmykninger i privat og offentlig regi, og har gitt ut to kunstmapper, Eit Rom - Eit Hus og Blå, begge med tekster av forfatter og dramatiker Jon Fosse.

Siden 1991 har huset vært et sentralt billedelement og motiv i Eva Laila Hilsens bilder. Hun bruker huset som en metafor på livet, og inspireres av farger og mønstre i naturen, fra hjemstedet Valdres, men henter også inspirasjon på mange av sine reiser.


Da jeg var lita jente, fikk jeg min første boks med «Penol oljekritt». I boksen var det spesielt tre farger som fascinerte meg, det var de tre primærfargene gul, rød og blå.


Senere, som billedkunstner, i bøker, gjennom reiser og besøk i gallerier og museer, i møte med Piet Mondrian’s arbeider, farger og komposisjoner, ble jeg inspirerte av hans arbeider.

Se videoen "fra en 3D papirrull til en ferdig 2D pastelltegning" hvor tegningen stilles ut hos oss under messen:

Se flere B*stard-deltakere