«Om å stå i spennet mellom flere språk, kulturer og kunstneriske uttrykk»


Fatemeh Ekhtesari og Pedro Carmona-Alvarez i samtale med Mathias Samuelsen


Om å stå i spennet mellom flere språk, flere kulturer og flere kunstneriske uttrykk. 

Forfatter, billedkunstner og filmkunstner Fatemeh Ekhtesari og forfatter og musiker Pedro Carmona Alvarez samtaler med poet og gjendikter Mathias Samuelsen.


Se opptak nederst på siden.MedvirkendeFatemeh Ekhtesari

Fatemeh Ekhtesari er en iransk poet og forfatter, og har også en mastergrad som jordmor. Hun har gitt ut ni bøker, inkludert poesi, novellesamlinger og romaner. Den siste, «Vi overlever ikke», en tospråklig diktsamling på persisk og norsk, oversatt av Nina Zandjani. Hun har også studert visuell kunst og jobber som visuell kunstner. På grunn av sitt forfatterskap kom hun på kant med det iransk regimet. Hun ble arrestert og dømt til elleve og et halvt års fengsel og nittini piskeslag. Hun har bodd i Norge siden 2017 som fribyforfatter.


Foto: Hanne-Kjersti S. Iversen.


 

 

Pedro Carmona-Alvarez

Pedro Carmona-Alvarez er født i 1972 i La Serena, Chile, og som tiåring flyktet han med familien til Argentina på grunn av farens politiske virksomhet i hjemlandet. Med debutsamlingen «Helter» (1997) ga han et vitalt tilskudd til norsk poesi. Han har vært redaktør for Cappelen Damms debutantantologi «Signaler» og for «Verden finnes ikke på kartet», en antologi med gjendiktninger av internasjonal samtidspoesi (med Gunnar Wærness). Carmona-Alvarez har mottatt en rekke priser, bla P2-lytternes romanpris 2012.


Foto: Eva Lene Gilje Østensen.Mathias Samuelsen

Mathias Samuelsen er poet, gjendikter og redaktør. Han har gitt ut diktsamlingene «Utredning om trengsel» (2009) og «Forstillingsværket» (2014). Han vokste opp i Trondheim og bodde fra 2013 til 2018 i Trondheim kommunes forfatterbolig, Adrianstua. Samuelsen har en master i litteraturvitenskap fra NTNU, men fag fra UC Berkeley. Han har også studert japansk. Siden 2013 har han vært redaktør i småbokforlaget Beijing Trondheim. I perioden 2015-2019 var han kunstnerisk rådgiver for Norsk Litteraturfestival.


Foto: Trond Gausdal.