«Papir - og betydningen av fysisk materialitet, tilstedeværelse og interaksjon»


Ane Thon Knutsen og Radha Pandey i samtale med Anngjerd Rustand


Det siste året har digitale løsninger måttet erstatte fysiske møter og arrangementer. Nettopp nå er derfor papir og materialitet mer relevant enn noen sinne. Kunstner og designer Ane Thon Knutsen og papirmaker og grafiker Radha Panday i samtale med forfatter og billedkunstner Anngjerd Rustand.


Lytt til opptak nederst på siden.MedvirkendeAne Thon Knutsen

Ane Thon Knutsen (1984) er utdannet med PhD i grafisk design fra Kunsthøgskolen i Oslo. Knutsen er spesialisert innen boktrykk/letterpress og jobber multidisiplinært i skjæringspunktet mellom grafisk design, kunst, forskning og formidling. Knutsen stiller jevnlig ut i Norge og utlandet og arbeidene tar oftest form som installasjoner og artist books. Hun var en del av etableringen av Fellesverkstedet i Oslo, og er nå førsteamanuensis i grafisk design ved Kunsthøgskolen i Oslo. Hun har forsket på Virginia Woolfs praksis som boktrykker og forlegger, og har vunnet flere priser for dette arbeidet. Knutsen eier og jobber i et eget boktrykkverksted i Oslo.


Foto: Ylva Greni Gulbrandsen.Radha Pandey

Radha Pandey is a papermaker and letterpress printer. She earned her MFA in Book Arts from the University of Iowa Center for the Book where she was a recipient of the Iowa Arts Fellowship. She has learned European, Eastern and Indo-Islamic Papermaking techniques with Timothy Barrett and teaches book arts classes in India, Europe and the United States.


Foto: Aimee Lee.Anngjerd Rustand

Anngjerd Rustand er utdannet billedkunstner med en mastergrad fra Kunsthøgskolen i Bergen i 2010. I 2017–18 tok hun årsstudiet ved Skrivekunstakademiet i Hordaland, og i 2019 var hun med i Cappelen Damms debutantantologi Signaler.  Rustand driver også kunstbokforlaget Trippelpunkt, og utgir egne og andres kunstnerbøker.


Foto: Eirik Lande.