Kunstpodden – Litterære referanser i samtidskunsten


Kunsthistoriker Cecilie Tyri Holt i samtale med kunsthistoriker og kunstkritiker Mona Pahle Bjerke om noen av de mange forbindelsene mellom kunst og litteratur.


Kunstpodden lages av tidsskriftet Kunsthåndverk i samarbeid med Norwegian Crafts og Norske Kunsthåndverkere, med støtte fra Kulturrådet og Fritt Ord. Rubicon står som produsent.Medvirkende

Cecilie Tyri Holt

Cecilie Tyri Holt er forfatter og kunstskribent. Hun har en mastergrad i kunsthistorie, med Edvard Munchs fotografiske selvportretter som spesialfelt. Hun har i en årrekke jobbet som kunstskribent for ulike publikasjoner og forfattet bøkene Edvard Munch. Fotografier (Forlaget Press, 2013), Between Lights and Darks. Elisabeth Werp (Gyldendal, 2013), Møte med kunstnervenner (Aschehoug, 2010) og Per Fronth (Forlaget Press, 2009). Siden 2014 har hun vært redaktør for tidsskriftet Kunsthåndverk. Høsten 2017 startet hun Norges første podkast om kunst, Kunstpodden.

Foto: Erika Hebbert.

Mona Pahle Bjerke

Mona Pahle Bjerke har hovedfag i kunsthistorie fra Universitetet i Oslo, og er høgskolelektor i kunst- og designhistorie ved Kunsthøgskolen i Oslo. Hennes hovedfagsoppgave handlet om forholdet mellom malerisk og fotografisk representajon i Gerhard Richters abstrakte malerier fra 1999. Hun er NRKs faste kritiker innen visuell kunst, og har skrevet for fagtidsskrifter som billedkunst, kunstkritikk.no, og Kunsthåndverk m.fl.


Foto: Kunstpodden.