B*stard
B*stard

Kunstbokhandelen B*stard

Kunstbokhandelen B*stard er en spesialbokhandel for kunstbøker, som fokuserer på skjæringspunktet mellom visuell kunst og litteratur. Vi tilbyr kunstbøker og publikasjoner som produseres av kunstnere og små forlag innen billedkunst- og litteraturfeltet. Når bokhandelen åpner har vi rundt 350 titler til salgs, både fysisk i bokhandelen på Oppland Kunstsenter og via nettbokhandelen, noe som gjør oss til et av de største utsalgsstedene for denne typen publikasjoner i nasjonal sammenheng.
 
Publikasjonene er primært gitt ut av kunstnere og småforlag, og spenner fra kunstbøker for barn til eksperimentell poesi og kunstverk i bokform. Men vi har også bøker av billedkunstnere som gir ut bøker på etablerte forlag, som for eksempel Victoria Durnak, Inger Wold Lund og Bjørn Hatterud.
 
Idéen til kunstbokhandelen springer ut av Kunstbokmessen B*stard som arrangeres av Oppland Kunstsenter i samarbeid med og i tilknytning til Norsk Litteraturfestival. Litteraturfestivalen, kunstbokmessen og kunstbokhandelen skal dra veksler på og forsterke hverandre, og fungere som et organisk knutepunkt for kunstboksjangeren i norsk sammenheng. Kunstbokmessen B*stard har som motivasjon å utforske skjæringspunktet mellom visuell kunst og litteratur, og består av aktuelle publikasjoner, verksteder for selvpublisering og et eget fagprogram med samtaler og presentasjoner. Bokhandelen vil samle og forlenge trådene som allerede lever gjennom messen, og gi den en helårs syklus. Bokhandelen bidrar med infrastruktur for katalogisering, distribusjon, salg og synlighet for det organisk voksende repertoaret. Kunstbokhandelen B*stard skal også programmere egne arrangementer; samtaler, kurs og opplesninger, og være et diskusjonsforum for kunstbøker.